Educatie si cultura

Educatia si cultura
Invatamant
Infrastructura de invatamant cuprinde o scoala cu clasele I-VIII, reabilitata si trei gradinite,dintre care una reabilitata in satul Ulmetu.
Populatia scolara activa: 246 elevi.
Scoala din comuna Varfuri nu dispune de sala de sport unde sa se desfasoare atat activitati sportive cat si diferite competitii scolare.

Cultura
Cultura reprezinta un domeniu prioritar in sistemul de organizare a vietii
social –economice. La nivel local comuna Varfuri beneficiaza de un camin cultural construit prin programul pentru dezvoltare rurala PNDR-masura 322. De asemeni locuitorii comunei Varfuri au 1 lacas de cult pentru regenerarea mediului spiritual si valorificarii acestuia.

De curand a luat nastere in comuna Varfuri ,intr-o casa privata,muzeul satesc “CASA PARINTEASCA”,o bijuterie in adevaratul sens al cuvantului. Locatia se gaseste la o altitudine de peste 700m., in satul Carlanesti la nr. 3. In acest muzeu se gasesc piese si obiecte cu o vechime cuprinsa intre 20 si 180 de ani.

Sport si recreere
In comuna Varfuri se afla 1 baza sportiva (fotbal) in stare precara si cu terenul de fotbal amplasat in zona cu alunecari de teren.
De asemenea in comuna nu exista o sala de sport care sa asigure strictul necesar desfasurarii activitatii elevilor,dar nici stadion pentru desfasurarea diverselor activitati sportive.

 

Contact

Adresa : comuna Varfuri, sat Suvita, nr. 137

Telefon: 0245233102;

Fax: 0245233063;

Info

Comuna Vârfuri este situată în regiunea deluroasă a Munteniei, cuprinsă la întretăierea coordonatelor geografice de 45o15” – latitudine nordică şi 25o30” – longitudine estică, având o altitudine ce variază de la 410 m - Valea Stârcului şi 731 m dealul Fusarul, deasupra nivelului mării şi ocupând o suprafaţă de 25 Km2.

Zone vecine

Se învecinează la est cu comuna Vişineşti prin culmea dealului „Prăvăciorul”, la vest cu satul Diaconeşti – oraş Pucioasa prin muchia dealului Ulmetul, la sud cu comuna Valea-Lungă despărţită prin Valea Stârcului, dealurile Prigorile, Tigerului şi Corboaica, iar la nord cu comuna Bezdead pe culmea dealurilor Cojoiu, Fusaru şi Miercanu.